Over Mij

Hallo! Mijn naam is Gwen Kortland. Samen met mijn man en 3 jongens woon ik in het mooie Essen, België.

In 2011 werd onze oudste geboren nadat ik zelf een hypnobirthingcursus gevolgd had. Dat was zo’n bijzondere ervaring dat ik dacht, dit moeten meer mensen weten! In 2013 volgde ik daarom zelf de cursus tot practitioner. Na de geboorte van onze 2e zoon in 2014 ben ik cursussen gaan geven. In 2016 is onze 3e zoon geboren. Mijn ervaring is drie keer anders, maar 3 keer heel bijzonder.

Ik geef een zwangerschapscursus die gebaseerd is op de principes van Hypnobirthing. Ik ben opgeleid volgens de Marie Mongan Methode maar inmiddels geen officieel practitioner meer. Dit komt omdat ik mede door m’n eigen ervaringen een wat andere inhoud aan mijn cursus wilde geven.

Sinds juni 2018 woon ik met mijn gezin in België. Geboortezorg in Nederland en België is erg verschillend doordat een geboorte in België vrijwel altijd een medische geboorte is. Toch is iedere ouder op zoek naar een zo fijn mogelijke ervaring en daar wil ik graag bij helpen. In mijn cursus ligt de nadruk op zwangerschap en geboorte, maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Verder is er veel ruimte voor jullie wensen, vragen, angsten en ideeën.

Zoals de meeste barende vrouwen geen interventies/procedures nodig hebben om hun baby veilig en gezond ter wereld te brengen, zo hebben ze ook geen moeilijke oefeningen nodig om zichzelf voor te bereiden op een kalme, vredige en comfortabele geboorte. Haar lichaam en de baby weten precies wat te doen. Ik leer je te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en je lichaam te laten doen waar ze voor bedoeld is.

Je leert dat, als angst, spanning en medische complicaties geen deel uitmaken van het geboorteproces, het een onvergetelijk unieke en intens mooie ervaring is.

Ik leer je graag kennen tijdens een cursus hypnobirthing dan wel bij een opleidingstraject van Find Your Own Way!

Liefs, Gwen