De Cursus

Hypnobirthing

De cursus Hypnobirthing is ontwikkeld om jou het vertrouwen in je lichaam weer terug te geven. Het is een rustige en ontspannen geboortemethode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier ter wereld zouden moeten komen. Moeder natuur heeft de vrouw gemaakt om een baby op de wereld te kunnen zetten. Zonder medische ingrepen en zonder al te veel ongemak. Omdat angst de grootste reden is van de pijn, gaan we daar in de cursus dieper op in. Waar komt de angst vandaan en hoe reëel is die angst.

Samen

Wat de Hypnobirthing cursus verder redelijk uniek maakt is dat hij helemaal voor jullie samen is. Jij en je geboortepartner oefenen samen, thuis en tijdens de bijeenkomst zodat jullie allebei goed voorbereid zijn en samen vol vertrouwen de geboorte van jullie kindje tegemoet gaan. Naast de ontspanningstechnieken komen ook de praktische kanten van de geboorte aan bod. Denk hierbij aan de fysiologie van de zwangerschap, signalen herkennen, ademhalingstechnieken en voeding. Ook leer je een massagetechniek die je zal helpen nog dieper te ontspannen.

De Cursus

 • Bevat meestal 3 lessen van ieder 3 uur en deze volg je allemaal samen met je geboortepartner. (En nu beginnen de geboortepartners af te haken.. 3 x 3 uur?! 😉 Toch zijn jullie van groot belang en hebben jullie wel degelijk een belangrijke rol tijdens de geboorte van de baby. Mijn man stond in eerste instantie ook niet zo te springen.. lees zijn verhaal hier.)
 • Wordt gegeven in Essen, België (dicht bij de Nederlandse grens).
 • De kosten zijn € 175,- (=3 lessen voor jullie samen)
 • Helaas kun je geen tegemoetkoming krijgen van de ziekenkas of geld terug vragen van je ziektekostenverzekering voor deze cursus
 • Het is optioneel om het Hypnobirthingboek van Marie Mongan aan te schaffen. Veel van wat ik jullie leer in mijn cursus komt vanuit haar visie. Dit boek is geschreven in het Engels.
 • Bij de cursus krijg je Nederlandse handouts om mee naar huis te nemen.
 • Ik ben zowel voor, als tijdens, als na de cursus altijd bereikbaar voor vragen en/of advies.
 • Ik heb per cursus plaats voor 5 stellen.
 • De cursusdagen zijn van 9.00 uur t/m 12.00 uur op de Kerkstraat 62 in Essen (België) in het Parochiecentrum. (en bij weinig aanmeldingen bij mij thuis in Essen)
 • Heb je meer interesse in een privécursus, neem dan even contact op over de mogelijkheden. Eventueel kom ik ook bij jullie thuis om daar de cursus aan jullie te geven.

De data voor 2020

Door deze gekke tijden is het lastig te zeggen wanneer er weer een cursus zal starten. Heb je interesse in de cursus? Laat het me dan zeker even weten dan kunnen we samen naar de mogelijkheden kijken.
Bijeenkomst 1 Bijeenkomst 2 Bijeenkomst 3
Cursus 1 zaterdag 4 januari zaterdag 11 januari zaterdag 18 januari
Cursus 2 zaterdag 1 februari zaterdag 8 februari zaterdag 15 februari
Cursus 3 zaterdag 4 april zaterdag 11 april zaterdag 18 april
Cursus 4 zaterdag 2 mei zaterdag 9 mei zaterdag 16 mei
Cursus 5 zaterdag 6 juni zaterdag 13 juni zaterdag 20 juni
Cursus 6 zaterdag 5 september zaterdag 12 september zaterdag 19 september
Cursus 7 zaterdag 3 oktober zaterdag 10 oktober zaterdag 17 oktober
Cursus 8 zaterdag 7 november zaterdag 14 november zaterdag 21 november
Cursus 9 zaterdag 5 december zaterdag 12 december zaterdag 19 december

Samengevat:

 • 3 lessen van ieder 3 uur
 • De kosten zijn € 175,- (3 lessen voor jullie samen)
 • Je krijgt Nederlande handouts mee
 • De cursusdagen zijn van 9.00 uur t/m 12.00 uur
 • Ik ben voor, tijdens en na de cursusu bereikbaar voor vragen en/of een luisterend oor​

Heb je interesse in 1 van de cursussen of in een privécursus, stuur me even een berichtje via:

mail: info@mamagwen.nl of info@mamagwen.be
of WhatsApp: 0031 6 181 54 776