Over mij

Hallo! Mijn naam is Gwen Kortland. Samen met mijn man en 3 jongens woon ik in het mooie Essen, België.

In 2011 werd onze oudste geboren nadat ik zelf een hypnobirthingcursus gevold had. Dat was zo’n bijzondere ervaring dat ik dacht, dit moeten meer mensen weten! In 2013 volgde ik daarom zelf de cursus om practitioner te worden. Snel daarna ben ik zwanger geworden van onze 2e. Ik ben cursussen gaan geven in Nederland, een aantal maanden nadat hij geboren is. En in 2016 is onze 3e zoon geboren, thuis in bad. Mijn ervaring is drie keer anders, maar 3 keer heel bijzonder geweest. Ervaringen van cursisten kun je lezen op de pagina ervaringen.

Ik geef een zwangerschapscursus die gebaseerd is op de principes van Hypnobirthing. Ik ben opgeleid volgens de Marie Mongan Methode maar inmiddels geen officieel practitioner meer. Dit komt omdat ik mede door m’n eigen ervaringen een wat andere inhoud aan mijn cursus wilde geven. Ik heb een passie voor alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft. Ik hoop voor jullie dat de geboorte van jullie kindje net zo memorabel wordt als de geboorte van mijn kinderen voor mij was.

Sinds juni 2018 woon ik met mijn gezin in België. Per januari 2019 ga ik hier verder met het geven van Hypnobirthing. In mijn cursus ligt de nadruk op zwangerschap en geboorte, maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Verder is er veel ruimte voor jullie wensen, vragen, angsten en ideeën.

Zoals de meeste barende vrouwen geen interventies/procedures nodig hebben om hun baby veilig en gezond ter wereld te brengen, zo hebben ze ook geen moeilijke oefeningen nodig om zichzelf voor te bereiden op een kalme, vredige en comfortabele geboorte. Haar lichaam en de baby weten precies wat te doen. Ik leer je te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en je lichaam te laten doen waar ze voor bedoeld is.
Je leert dat, als angst, spanning en medische complicaties geen deel uitmaken van het geboorteproces, het een onvergetelijk unieke en intens mooie ervaring is.

Ik hoop jullie te mogen begroeten tijdens 1 van mijn cursussen!

Groet, Gwen